Groene Planeet!

Elektrisch rijden. Er gaat een wereld voor je open!

Elektrisch rijden. Het is niet langer toekomstmuziek, het is hier en nu, en voor iedereen. We gaan versneld over op de nieuwe manier van vervoeren. Schoner, stiller, en met minder CO2-uitstoot dus beter voor onze planeet.

Elektrisch rijden is écht groen!

Elektrisch rijden is de groenste manier om je te verplaatsen. Elektrische auto’s stoten bij het rijden geen CO2 of stikstof uit. Rijden op elektriciteit is op dit moment dus écht de schoonste manier van autorijden. Rijdt de auto op groene stroom, dan ben je nog beter bezig voor het klimaat en het milieu. Een elektrische auto heeft namelijk geen uitlaat waar fijnstof of stikstofoxiden uitkomen, en dus wordt onze luchtkwaliteit beter.

De auto is echt zo stil!

Dankzij de stille elektromotoren maken elektrische auto’s nauwelijks geluid. Vooral bij lage snelheden zijn de auto’s opvallend stil.

Circulaire economie

Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s neemt ook het aantal geproduceerde batterijen toe. Deze batterijen worden gerecycled voor onder andere de opslag van zonne-energie.

De voordelen op een rij:

 Elektrisch rijden is de schoonste, stilste en zuinigste techniek en het biedt de beste toekomstperspectieven.

 Elektrisch rijden is bijzonder zuinig, want de motoren gebruiken veel minder energie per kilometer dan gas, waterstof of dieselmotoren. Ook worden de auto’s veel slimmer en zuiniger gemaakt.

 Elektrische auto’s kunnen rijden op stroom uit zon en wind, de enige echt duurzame energiebronnen. Op dit moment wekken we in Nederland nog weinig duurzame stroom op, maar dat gaat de komende jaren snel veranderen.

 Nederland is als land heel geschikt voor elektrisch rijden, omdat er relatief korte afstanden worden gereden: de gemiddelde autorit is namelijk maar 17 km. Daarom is Nederland al een van de koplopers op gebied van elektrisch rijden. Dit creëert unieke kansen voor groene groei, innovatie en banen, mits we hier in blijven investeren.

 Elektrische auto’s zullen in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het energiesysteem. Dat kan door auto’s op te laden wanneer er overschotten aan zon en wind beschikbaar zijn. Zo brengt de elektrische auto het energienet in balans. De batterij van de auto kan in de toekomst ook energie opslaan en stroom terugleveren aan een huishouden. Bijvoorbeeld van je eigen zonnepanelen.

 Elektrisch rijden versnelt positieve ontwikkeling op het gebied van nieuwe mobiliteit; zoals flexibele mobiliteitsconcepten en autodelen.

 

Pin It on Pinterest